Bestyrelsesprofil

Det er Lennard G. Hansens livsprojekt at undersøge og udvikle, ikke blot sine egne lederevner, men lederskabet i et makroperspektiv. Ledelse kan være et værktøj til at imødekomme de strukturelle forandringer, vi i dag oplever på globalt plan. Dette gælder i forbindelse med vores arbejdsliv, der, hjulpet på vej af corona pandemien, er under voldsomme forandringer. 

Samtidig banker klimaforandringerne på døren og kalder på ledelse, der formår at møde udfordringerne og skabe bæredygtige forandringer. Disse forandringer i vores arbejdsliv og virkelighed stiller nye krav til ledelsesstrukturer, da de velkendte ledelsesstrategier ikke nødvendigvis kan ‘oversættes’ til den nye virkelighed.

Lennard G. Hansen

Bestyrelsesposter

Lennard G. Hansen er initiativtager og bestyrelsesformand i Veterans Above and Beyond. 

Veterans Above and Beyond er en sammenslutning af veteraner og tidligere soldater fra Det Danske Forsvar. Sammenslutningen har til formål at bidrage til naturbeskyttelse i udviklingslande ved hjælp af paramotor teknologi.

Veterans Above and Beyond samarbejder med lokale myndigheder og organisationer for at forhindre krybskytteri og ulovlig skovrydning samt hjælpe til beskyttelse af truede dyrearter. Overvågning af disse aktiviteter i svært fremkommelige områder kan være en stor udfordring. Med en paramotor – og veteranernes militære færdigheder – er det muligt at monitorere både dyreliv og ulovlige aktiviteter fra luften. Det hjælper de lokale myndigheder med at bekæmpe illegale aktiviteter og samtidig indsamle afgørende informationer om truede dyrearter. 

En paramotor differentierer sig fra både en drone og en helikopter, hvilket normalt benyttes i lignende aktiviteter. Fordelen ved en paramotor er, at den kan bære et menneske, den er næsten lydløs og kan lande i mindre områder, hvilket gør den oplagt til at løse disse typer opgaver.

Veterans Above and Beyond har tilmed til formål at skabe fællesskab og oplevelser for veteraner og tidligere soldater ved Det Danske Forsvar. At bidrage med deres evner og færdigheder og udføre et meningsfuldt stykke arbejde, giver veteranerne en positiv oplevelse.

“Veteraner ligger inde med en skattekiste af ubrugte færdigheder og ressourcer, som bør udnyttes til at gøre verden til et bedre sted.”
– Lennard G. Hansen.

Remote leadership

Hvordan leder man bedst muligt et hold medarbejdere, der ikke befinder sig på samme lokation eller overhovedet i samme tidszone? Dette var for mange virksomheder og ledere en learning-by-doing oplevelse under corona pandemien. 

En ny virkelighed med en ny arbejdskultur kræver nye ledelsesstrukturer. Der er allerede mange udfordringer forbundet med at være leder i den traditionelle forstand, hvor man har nem adgang til kolleger – og de har nem adgang til deres leder. Men har man ikke mulighed for den nære kontakt, så er klar kommunikation og tillid endnu vigtigere, end det allerede er på en traditionel arbejdsplads. 

Som Chief Strategy Officer i en investeringsvirksomhed er Lennard G. Hansen  leder for et globalt hold af medarbejdere, der arbejder fra flere forskellige lokationer, tidszoner og kulturer rundt omkring i verden. Fra Singapore til Los Angeles. Selv er han baseret i Sorø vest for København. 

I Lennard G. Hansens dagligdag som CSO er remote leadership derfor et nøgleord, hvilket på mange måder beror på ledelse i militære operationer hvilket er noget, Lennard G. Hansen er ganske bekendt med. Her skal han fostre godt samarbejde, og ansatte får frihed til selv at fylde dagen ud og samtidig nå deres mål.

Som i en militær operation er remote leadership udfordret på den fri kommunikation mellem ledelse og medarbejder. Dette kræver meget planlægning og klar forståelse mellem parterne, da den løbende kommunikation er begrænset. Målet er, at medarbejderen kan arbejde selvstændigt i en længere periode, før det er nødvendigt at rette kompasset ind. 

Dette forudsætter i høj grad, at lederen har stor tillid til medarbejderen, og at medarbejderen i højere grad er selvkørende. Dette kan i mange tilfælde løfte niveauet betydeligt, da både medarbejder og leder er nødsaget til at bevæge sig ud af deres fastlagte roller. Lederen er presset til at afgive kontrol, og medarbejderen er presset til at tage ansvar og beslutninger selv.

En udvidet talent-pool

En af fordelene ved at have en remote arbejdsplads er, at man kan hyre medarbejdere fra hele verden.  Lennard G. Hansen har en medarbejderstab bestående af specialister fra hele verden. Derfor arbejder kontoret asynkront, da medarbejderne sidder i forskellige tidszoner. 

Har man succes med at implementere remote leadership, får man samtidig øget mulighed for at tiltrække verdens dygtigste specialister. Man kan nemlig tilbyde dem stor fleksibilitet og selvbestemmelse – hvilket er værdier, der er i stadig stigende kurs blandt arbejdsstyrken. På den måde er virksomheden, som Lennard G. Hansen arbejder i, bæredygtig, da virksomheden er mere agil og modstandsdygtig med denne struktur. Corona havde ikke den store effekt på Lennards arbejdsplads, da virksomheden allerede havde implementeret remote og asynkront arbejde.

Ved denne model kan en virksomhed udvide den talent-pool, hvorfra de tiltrækker nye medarbejdere. Man er nemlig ikke afhængig af, at medarbejderen har en bestemt fysisk lokation, hvilket ellers indskrænker udbuddet betydeligt. Men det kræver, at man gentænker ledelse, opbygger tillidsforhold og samtidig sørger for at alle er forankret i strategien og arbejder mod fælles mål og delmål – på trods af man ikke arbejder sammen fysisk.

Bæredygtig ledelse

Bæredygtighed handler ikke blot om klima men også om om mennesker. Det handler om at implementere bæredygtige praksisser i virksomheder. Dette er ikke blot i forhold til produktion, transport og CO2-udslip men også økonomisk og i forhold til medarbejderens trivsel. 

Stress er i de industrialiserede lande blevet til en folkesygdom, og verdenssundhedsorganisationens WHO forudser, at stress og depression vil blive en af de største sygdomsfaktorer i de kommende år. I Danmark er 17.000 danskere hver dag sygemeldt pga. stress. Det er ikke bæredygtigt. 

Fra sin tid som leder i Forsvaret lærte Lennard G. Hansen tidligt, at det ‘bløde’ lederskab var mindst lige så vigtigt som det operative og strategiske. Var en enkelt soldat under hans ledelse påvirket af psykisk pres eller stress, kunne det have fatale følger for resten af gruppen. I Forsvaret tillægges soldaters mentale helbred meget stor vægt, hvilket i samme grad bør være tilfældet i virksomheder.

For at en virksomhed er bæredygtig, skal den være grøn, økonomisk bæredygtig og socialt bæredygtig. Man kan ikke presse sine medarbejdere så voldsomt, at de går ned med stress eller mistrives. Så er det ikke bæredygtigt, også selvom produktionen måske er grøn. 

Lennard G. Hansens overordnede vision er, at medarbejdere skal stortrives i jobbet og privat. Som leder skal man støtte sine medarbejdere i at få det bedste liv muligt. Dette er bæredygtig ledelse. 

Bæredygtig ledelse tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål – ikke kun i klimamålet. Dette afspejler sig i Lennard G. Hansens strategi for virksomhedens investeringer. Virksomhederne skal være bæredygtige klimamæssigt, økonomisk og socialt.

Erfaring

Omnia Global

2021 – nu Cheif Strategy Officer
2016-2021 Chief Operating Officer

Forsvaret

2015 – nu Advanced Hostage Survival Instructor
2010-2012 Unit Master Sniper
2008-2010 Delingsfører
2004-2008 Sektionsfører

Zepion

2008 – 2018 Ejer og sikkerhedskonsulent

Systematic

2010 – 2018 Rådgiver

Nortection ApS

2008 – 2018 Ejer